OUR FAVORIET | BEACHCLUB BRIES IN NOORDWIJK AAN ZEE

Nu de zomer in aantocht is wil ik heel graag een van mijn favoriete strandpaviljoens met jullie delen…nou ja strandpaviljoen, meer een restaurant genaamd Bries in Noordwijk aan Zee. Het is niet voor niets dat Bries al een paar keer is verkozen tot beste strandpaviljoen van Nederland.

Bries is onder architectuur ontworpen en stijlvol ingericht. Behalve tafels en stoelen staan er ook fijne loungebanken om lekker in weg te zakken kijkend naar de ondergaande zon. Wat meteen opvalt is de relaxte sfeer, gastvrijheid van het personeel en de goedgeklede mensen. Het voelt alsof niets te gek is en alles kan…een soort vakantiegevoel!

Bries heeft een redelijk uitgebreide lunchkaart waar genoeg op staat voor de kleine of stevige trek zoals een club sandwich, een ceaser salade met gamba’s, sandwich carpaccio, schotse gerookte zalm, maar ook amerikaanse hotdogs, bitterganituur of ambachterlijk boerenbrood. Allemaal even lekker!

De dinerkaart is uitgebreid. Vis overheerst, maar er staat zeker genoeg vlees op de kaart. Tonijnsteak gepaneerd in sesam met teriyakisaus, gegrilde zeebaars met pata negra, gegrilde lamshaasjes met couscous, gegrilde runderbavette met gebakken courgette oven-roseval en pepersaus is slechts een kleine greep uit het aanbod van vis en vlees. Dit keer heb ik de lady steak genomen, die was echt super lekker. Ook liefhebbers van sushi en fruits de mer zitten hier op de juiste plek. Sushi wordt in overvloed besteld en is hier zeer populair. Vegetariërs komen bij Bries minder goed aan hun trekken. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar ik kan me voorstellen dat als je vegetarisch bent je het aanbod wat teleurstellend vindt.

Bries organiseert 2 keer per week een soort buffet, als je dit zo mag noemen. Elke zondag vanaf 17.30 uur is The Sunday Steak Market. Het assortiment waar je uit kunt kiezen is zeer divers. Hollandse dikbil, Texellam, Ibericovarken, van Palmesteyn Blonde d’Aquitaine. Het vlees staat als een soort buffet opgesteld. Je geeft je keus door aan de kok die het direct voor je zal bereiden in de open keuken waarna je keuze wordt uitgeserveerd met een frisse salade, knapperige frieten en bijpassende sauzen. Als je trek hebt in iets anders kun je dat natuurlijk ook gewoon bestellen.

Aan visliefhebbers is uiteraard ook gedacht. Iedere woensdagavond vanaf 17.30 uur presenteert Bries de welbekende Fishmarket. Met een ruime keus aan verschillende dagverse vissen is deze avond een aanrader voor alle visliefhebbers. Uit verschillende soorten dagverse vis, schaal- en schelpdieren kies je je favorieten.

De service van Bries beperkt zich niet tot het restaurant. Overdag kun je een strandbedje of cabana huren. Hier kun je gewoon bestellen wat je wilt en komt je bestelling naar je toe. Vanaf je strandbedje een heerlijke lunch of een fles wijn met borrelhapjes bestellen, wat is nou heerlijker dan dat?

Als het na een warme zomerdag kouder wordt gaan de heaters en kaarsjes aan en kun je genieten van live-muziek. Je kunt hier hun website checken en ook gelijk reserveren, super handig. Reserveren met mooi weer is echt noodzakelijk. Have fun!

Previous post

PHOTO DIARY BARCELONA

Next post

REVIEW | HOTEL DUBROVNIK IN DUBROVNIK

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *