HO TO SURVIVE A LONG FLIGHT?

Met een toch wel behoorlijke vliegangst stap ik nooit zonder na te denken het vliegtuig in. Iedere keer als ik weer in de rij sta om in te checken vraag ik me af waarom ik niet gewoon naar een land ga waar ik ook met de auto heen zou kunnen gaan. Helaas is het soms niet anders. Voor een stedentripje naar Istanbul, een reis naar Florida of een vakantie naar Ibiza wordt het vrij lastig om de auto te pakken. Dus zet ik mijn verstand op nul en bedenk ik ruim van te voren hoe ik de vliegreis dit keer weer ga overleven. Met deze tips wordt het vliegen voor mij in ieder geval een stuk aangenamer! Hopelijk voor jou ook!

1. Luchtvaartmaatschappijen

Reizen met een luxere vliegtuigmaatschappij hoeft geen fortuin te kosten. Je kan vaak rekenen op meer comfort, betere service en goede maaltijden. Skytrax benoemt elk jaar de beste vliegtuigmaatschappijen van de wereld. Tot de top behoren Singapore Airlines, Qatar Airways en Emirates.

2. Vlieg op het juiste moment

Als je naar het westen vliegt, zoals Florida bijvoorbeeld, dan is het relaxed om laat in de avond te arriveren in verband met een jetlag. Bij aankomst kun je meteen gaan slapen en de volgende ochtend als een zonnetje je bed uit komen. Vlieg je naar Azië, het oosten dus, dan is het wat lastiger om je ritme aan te passen omdat je ‘tegen de klok in’ vliegt. Kun je makkelijk slapen in een vliegtuig dan is het slim om een nachtvlucht te boeken, zodat je ’s ochtends bij aankomst meteen van je vakantie kunt gaan genieten. Is slapen tijdens de vlucht juist lastig voor je, dan is een dagvlucht dus een betere keus.

3. Trek comfi kleding aan

Ik heb het vaak koud in het vliegtuig. Mijn advies is dan ook; laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Je kunt iets uittrekken als het te warm wordt en iets aantrekken als het te koud wordt. En wat daar ook handig aan is; als je aankomt in een warm land dan hoef je niet met je wollen sokken en fleece trui rond te lopen.

4. Boek je favoriete plek

Een hele belangrijke als je het mij vraagt. Wat je voornamelijk doet in een vliegtuig is zitten dus is het belangrijk dat je een goede plek gereserveerd hebt. Als je moeite hebt met in slaap vallen tijdens de vlucht, kies dan voor een stoel aan het raam. Dan dommel je niet in op de schouder van een onbekende medepassagier, maar tegen de zijkant van het vliegtuig. Ook hoef je niet op te staan als iemand naar het toilet moet. Heb je een zwakke blaas, neem dan vooral een plek naast het gangpad zodat je makkelijk naar de wc kan. Wil je extra beenruimte dan is een plek bij de nooduitgang het meest ideaal. Ga voor je boekt naar Seat Guru om meer details over de beste plekken van jouw specifieke vlucht te krijgen. Top site!

5. Entertainment

Heb je de allernieuwste blockbuster of een populaire serie nog niet gezien? Dan is een lange vlucht de uitgelezen kans om die te bekijken. Je reis zal gegarandeerd sneller gaan! Een paar tijdschriften en fijne muziek kan ook helpen om de tijd te doden.

6. Wandelingetje

Lang stilzitten is niets voor mij en ik verveel me dan ook altijd snel in een vliegtuig. Het uitzicht is allesbehalve boeiend en de tijd lijkt maar niet te willen verstrijken. Een wandelingetje maken tijdens de vlucht is dus zo slecht nog niet. Ben je toch zomaar weer een half uur verder.

7. Vermijd cafeïne en alcohol

Cafeïne zal je zeker niet helpen in slaap te komen, kies daarom eerder voor een cafeïnevrije koffie als je echt niet zonder kan. Alcohol kan je lichaam uit drogen, ook niet echt relaxed om daar dus veel van te drinken.

8. Drink water

Geen alcohol en koffie dus, maar wel water! Het drinken van veel water op een lange vlucht is een must. De droge lucht in vliegtuigen kan –net als alcohol- het lichaam uitdrogen en verergert de jetlag. En een jetlag verergeren, dat wil niemand toch?!

9. Oordoppen

Als je een dutje wilt doen tijdens de reis kun je eigenlijk niet zonder goede oordopjes. Luide passagiers, huilende baby’s en rusteloze types zullen je niet echt helpen om in slaap te vallen. Als je zeker wilt zijn van wat rust en het niet erg vindt om wat meer geld uit te geven, dan is het slim om een noise-canceling koptelefoon te kopen.

10. Nekkussen en slaapmasker

De kans op een stijve nek na wat knikkebollen in je vliegtuigstoel is groot. Allesbehalve chill! Neem daarom een nekkussen mee in het vliegtuig. Als je overdag reist is een slaapmasker altijd wel een uitkomst.

11. Slaappil

Weet je zeker dat een nekkussen, koptelefoon en slaapmasker je niet zullen helpen in slaap te komen, dan is een slaapmiddel je enige optie. Meestal heb je hier wel een recept van de huisarts voor nodig.

12. Toilettas

Ik neem altijd wat opfrissertjes en make-upjes mee in mijn toilettas zoals ontsmettingsmiddel (want gosh, wat is het toch smerig in een vliegtuig), dagcreme, een borstel, tandpasta, mascara en wat blush. Een beetje leuk in je hotel arriveren is toch ook wel prettig.

Previous post

WIN A STAY AT THE SUPER DE LUXE BREIDENBACHER HOF IN DUSSELDORF

Next post

JAMEY BENNETT | NEW HOTSPOT IN THE HAGUE

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *