INSIDER TIPS FOR A CITYTRIP TO LISBON

Lissabon; oude gebouwen, coole muurschilderingen, warme bevolking, onontdekte straten en daarnaast nieuwe concepten, mooie winkels en authentieke hotels omgetoverd tot boutique hotels.  Lissabon is hip & happening, maar waar moet je nou heen in deze inspirerende stad?

PASTEIS DE BELEM

Bijna elk restaurant en café in Lissabon verkoopt hun eigen versie van het Portugese gebak, “pastel de nata” (taartjes van room) met een vleugje citroen, kaneel en vanille. Maar de allereerste versie van het dessert is gemaakt in de Pastéis de Belém bakkerij. Het originele recept is zo top secret dat slechts een paar mensen die er werken het kennen. Ga hierheen om dit heerlijke taartje op te peuzelen op een bankje in de stad.
Pastéis de Belém / Rua de Belém nº 84 a 92 / Lissabon
www.pasteisdebelem.ptpasteis_espaco_salabalcao

RESTAURANT MINIBAR TEATRO

Als je in Lissabon bent moet je hier zeker naartoe! Dit is één van de beste restaurants van Lissabon. Bestel het “Epic Menu”. Dit is een 10 gangen menu van allemaal kleine gerechtjes…of eigenlijk beter gezegd kunstwerkjes. Hier is zo veel aandacht besteed aan het eten. Wat dacht je van bijvoorbeeld een lekkere ‘explosive olive’, gefrituurde avocado speren, gerookte zalm met appel onder een rokende stolp, bruschetta met foie gras en chocoladeschuim met ijs en zout. Do we need to say more? Het water loopt ons in de mond…
Minibar Teatro / R. António Maria Cardoso 58 / Lissabon
www.minibar.ptxxxz

CHIADO & BAIRRO ALTO

Kleine winkeltjes, smalle straatjes en een hele relaxte sfeer in de avond. De wijken Chiado en Bairro Alto zijn heerlijk om te shoppen, te flaneren, een drankje te drinken of alleen maar te chillen. Met talloze winkels waar je de leukste spulletjes kunt kopen kun je hier wel een paar uur doorbrengen. Hier vind je ook vele leuke cafes zoals A Brasileira en Royale. Vergeet de comfortabele schoenen niet met de vele steile straatjes.
Chiado & Bairro Alto / R. Nova do Almada 95 / Lissabonihhoihoi

CHIADO & BAIRRO ALTO

Dit aparte restaurant ligt midden in het oude centrum van Lissabon. Afgezien van de prachtige tuin, waar je met een beetje geluk een plekje hebt terwijl je geniet van het mooiste uitzicht over de stad en haven, is het een gaaf concept restaurant. Dit oude apothekerspand is omgebouwd tot restaurant en houdt een vreemde combinatie van apotheek en restaurant in ere. De menukaart lijkt op een medisch dossier, het water wordt geserveerd in apotheekflessen en je eet aan apothekerstafels. Buiten dat is zowel het eten als de service goed en de plek prachtig.
Restaurant Pharmacia / Rua Marechel Saldanha 1 / Lissabon
www.restaurantpharmacia.pt
Restaurant-in-Lissabon-5

TIME OUT MERCADO DA RIBEIRA

Time Out Mercado da Ribeira is de aller-allerleukste foodhal van Lissabon. Sushi, pizza, broodjes, kaasplankjes, taartjes en Portugese lekkernijen in overvloed! Een citytrip naar Lissabon is niet compleet zonder een bezoekje aan deze hotspot. De grote markthal bestaat voor een deel uit een traditionele markt, het andere deel is omgetoverd tot hippe foodhal. De zijkanten staan vol met o’n 30 eettentjes en in het midden hoge tafels waar je je vers gekochte hapjes kunt oppeuzelen. Doen!
Mercado de Rebeira / Avenida 24 de Julho 49 / Cais do Sodré, Lissabon
www.timeout.com/city-guides/time-out-mercado-da-ribeira-lisbonmercados_03

CASTELO DE SAO JORGE

Loop (of neem tram 28) naar Castelo de São Jorge. Je ziet het kasteel vanuit elke hoek in de stad liggen aangezien het op een heuvel ligt. Je begrijpt; vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de stad.
Castelo de Sao Jorge / R. de Santa Cruz do Castelo 1100-129 / Lissabon
www.castelodesaojorge.pt/pt/
511

TRAM 28

Tram 28 is een heus begrip in Lissabon, het schattige trammetje is heel klein – en bomvol – en rijdt van het centrum naar (jawel daar is ie weer) het kasteel São Jorge. Zeker de moeite waard en een ritje mag niet ontbreken tijdens je weekendje Lissabon. Zorg wel dat je er vroeg bij bent om ellebogenwerk te voorkomen.

ROOFTOPBAR PARK

Lissabon van boven zien? In de straat Calcada Do Combro zie je op nummero 58 een parkeergarage, ga helemaal naar boven voor rooftopbar Park. Het uitzicht is prachtig, de drankjes heerlijk.
Rooftopbar Park / Calçada do Combro 58 / Lissabon
www.rooftopbarpark.pt
park-rooftop-lisbon-01

Previous post

A NEW HIGH HOTSPOT | RESTAURANT MOON IN AMSTERDAM

Next post

WE LOVE THESE TRAVEL APPS WHEN YOU ARE ON ROUTE

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *