INTERVIEW | 15 QUESTIONS TO TRAVEL BLOGGER KASIA HERING

Dit jaar gaan we iedere maand een interview publiceren met een voor ons inspirerende travel blogger. Wij zijn onder andere benieuwd naar wat hen inspireert? Waarom zijn ze begonnen met bloggen? Wat is hun favoriete bestemming? We beginnen deze reeks met niemand minder dan travel blogger Kasia Hering, eigenaar van Stylish Travel Tips (www.stylishtraveltips.com). Kasia is sinds 2015 druk bezig om van haar passie haar beroep te maken. Sinds een paar maanden reist ze fulltime al werkend (samen met haar vriend, eigenaar van reiswebsite www.travelandvisit.com) de wereld over. Daar is heel wat lef en durf voor nodig en daarom des te meer reden om af te trappen met deze gepassioneerde wereldreiziger!

1. WAAROM BEN JE BEGONNEN MET BLOGGEN?
Ik ben begonnen met bloggen omdat ik iets anders wilde in mijn leven en omdat ik merkte dat mijn baan in het bedrijfsleven mij niet de voldoening gaf waar ik op zoek naar was in het leven.

Toen ik begon met StylishTravelTips.com had ik ook geen idee wat het mij allemaal zou brengen. Maar als je een droom hebt, moet je die wel creëren en gaandeweg komen er dingen op je pad die bij je passen.

Voor mij is bloggen en reizen een lifestyle geworden. Ik reis samen met mijn vriend Vincent die ook een grote reiswebsite heeft. We hadden als doel om al reizend en werkend de wereld over te gaan en daar werken we (vaak achter de schermen) nog iedere dag heel hard aan om die droom te verwezenlijken.

2. HOE LANG BLOG JE AL?
Ik blog sinds juni 2015. Sindsdien is ons leven zo verrijkt. Letterlijk!

3. ALS WAT VOOR “TYPE” REIZIGER ZIE JIJ JEZELF?
Ik ben niet de standaard backpacker, al heb ik de afgelopen 4 maanden van dit jaar wel met een backpack gereisd haha.

Voor Stylish Travel Tips mag ik de meeste fantastische 5 sterren accommodaties ontdekken op de meest mooie plekjes, maar gedurende de reis proberen we altijd de lokale mensen te ontmoeten en de andere kant van het land te leren kennen.

Vandaar dat we altijd met onze backpack reizen als we meerdere maanden per jaar op reis gaan. Het is vaak de gastvrijheid van de mensen die zo’n reis zo bijzonder maakt!

4. WAT IS JE MEEST RECENTE REIS GEWEEST? 
De Malediven! We zijn nog aan het reizen en willen dit jaar weer 4 maanden door Azië trekken. Op dit moment zitten we in Sri Lanka en volgende week vliegen we weer naar Kuala Lumpur. Hierna reizen we door naar Bali waar we 2 maanden als echte digital nomads willen werken en een nieuw concept gaan uitrollen #spannend. Ik kan er nog niet zoveel over zeggen, maar het gaat heel mooi worden!

5. HOE VAAK PER JAAR GA JE OP REIS?
Ik denk dat ik dit jaar al wel een half jaar buiten Nederland ben geweest. Alleen dit jaar al 4 maanden in Azië (Thailand, Maleisië, Filipijnen, Malediven en Sri Lanka) en daarnaast heb ik al meerdere pers trips gedaan waaronder naar de Azoren, Griekenland, Zagreb en Krakau.

6. HOE BEKOSTIG JE JE REIZEN?
Grotendeels zelfs (de vliegtickets er naar toe), maar het meeste krijg je gesponsord en dat scheelt zoveel geld. Uiteraard moet je daar veel voor terug doen, maar zolang je iets doet wat je passie is, is dit het allerleukste wat je je maar kunt bedenken.

7. WAT IS JE FAVORIETE LAND/STAD/PLEK WAAR JE GEWEEST BENT?
Tot nu toe de Malediven, maar dat komt misschien ook wel omdat dat altijd een droom van mij was. Nog geen jaar geleden heb ik in een ander interview heel hard geroepen dat ik heel graag naar de Malediven wilde gaan en dan naar een superdeluxe resort.

Dat deze droom laatste uitkwam en ik maar liefst 4 verschillende top resorts mocht bezoeken was gewoon te mooi om waar te zijn. Daarnaast is het echt uniek om midden in de Indische Oceaan op koraaleilanden te vertoeven.

Met 10 stappen in het water stap je zo de onderwaterwereld in. Zo hebben we gesnorkeld met de meest fantastische vissen, pijlstaartroggen en zelfs met haaien. En oh ja, dolfijnen en walvishaaien kun je hier ook spotten en dat allemaal maakt het toch ook heel bijzonder.

8. WAT IS JE FAVORIETE HERINNERING AAN EEN VAN JE REIZEN?
Ik vond El Nido in de Filipijnen toch wel een ervaring op zich en dan in het bijzonder de dagtrips die je in een traditionele longboot maakt. Het is echt het paradijs daar en je wordt gedropt in lagunes, verlaten stranden en verborgen grotten. De crew maakt de meest fantastische lunch voor je klaar en die tours waren de beste dagen van onze hele reis door de Filipijnen.

9. IS ER EEN LAND/PLAATS WAT JE TIJDENS HET REIZEN IS TEGENGEVALLEN OF WAAR JE EEN ANDERE VOORSTELLING VAN HAD?
Niet echt, omdat ik mij meestal wel goed in lees wat ik kan verwachten. Vorig jaar zijn we naar Myanmar geweest. Ik wou heel graag Bagan, de tempelvallei bezoeken. Dat was echt een sprookje! Het land heeft nog niet zo lang haar grenzen geopend en je ziet dat het land in ontwikkeling is en heel veel armoede kent. Op het platteland ga je letterlijk terug in de tijd, maar de hoofdstad Yangoon vond ik vies en druk. En als het regent verandert al het zand in modderplassen. Loop je daar met je lichte kleding besmeurd onder de moddervlekken. Niet echt leuk! Ik kon toen ook niet wachten om heel snel weer die stad te verlaten.

10. HOE BEREID JE JE VOOR OP EEN REIS/CITYTRIP?
Een citytrip is echt voor mij heel makkelijk en super leuk om alleen met een trolley te reizen. Tegenwoordig vlieg je heel makkelijk overal naar toe en ik boek het liefst een gezellig hotelletje midden in de stad.

11. WELKE BESTEMMING OF LAND STAAT BOVENAAN OP JE BUCKETLIST?
Voor volgend jaar wil ik heel graag nog een verre reis naar Australië en Nieuw Zeeland maken en daar mag Bora Bora natuurlijk niet aan ontbreken 😉

12. WAT IS JE FAVORIETE FOTO DIE JE TIJDENS EEN VAN JE REIZEN HEBT GEMAAKT?
Poeh, dat zijn er zoveel! Op mijn Instagram account @stylishtravel heb ik een selectie gemaakt, maar ik heb ze lang niet allemaal geplaatst. Voor elk blog probeer ik mooie foto’s te maken, maar de meeste spontane was het moment dat ik tijden een tour op El Nido op een verlaten strand voor mij uit zat te kijken en mij verwonderde over het al het natuurschoon wat zich voor mij ontvouwde.

De natuur is daar prachtig en ik had echt het gevoel dat de wereld kon vergaan, maar dat hier de tijd stil zou blijven staan. 

13. HEB JE EEN GOEDE REISTIP DIE JE MET ONS ZOU WILLEN DELEN?
Ja zorg altijd voor goede back-ups van foto’s! Ik heb speciaal een Google Chromebook aangeschaft zodat al mijn werk en foto’s direct online worden opgeslagen in Google drive. Verder is het super handig om een lokaal SIM kaartje te kopen. Even een hotspotje aanmaken en je kunt met meerdere devices op het internet.

14. HEB JE 3 GOUDEN TIPS VOOR ANDERE TRAVEL BLOGGERS DIE VAN BLOGGEN HUN WERK WILLEN MAKEN?
Maak van je droom werkelijkheid (doen!), geloof in jezelf (vertrouwen) en wees moedig (durf!) om bepaalde stappen te zetten.

Kijk niet naar andere bloggers en laat je niet teveel afleiden hoe andere bloggers het doen. Het gaat om wat jij wilt en alleen dan kunnen de dingen zich ontvouwen die bij je passen.

Leer, ervaar en blijf continu aan je droom werken. Het gaat niet vanzelf. Soms zit het voor je gevoel tegen en soms zit het mee. Reflecteer en leer van jezelf en omring je met positieve mensen.

Als bonus, geef niet op en zie het als lange termijn plan. Een eigen blog kost veel tijd. Uiteindelijk zul je merken dat wanneer je gaat groeien je ook de eerste stappen kunt gaan maken en er geld mee kunt gaan verdienen 🙂

15. WAT GAAT JE VOLGENDE REIS NAARTOE?
Naar Bali! Ik kijk er ontzettend naar uit om daar voor langere tijd te zitten en om aan onze verdere dromen te werken. Het is zo inspirerend om op reis te zijn. Juist tijdens het reizen komen de beste ideeën naar boven en je komt zoveel inspirerende mensen tegen. Het reizen verrijkt me echt en maakt me oprecht gelukkig!Bedankt Kasia voor het leuke interview! Je kunt Stylish Travel Tips volgen op Instagram of Facebook.

Previous post

THESE ARE THE MOST INSTAGRAMMED PLACES OF 2016

Next post

WANT TO HAVE A SHARED DINING EVENING?

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *