LOVELEY HOTSPOT AT THE AMSTEL | RESTAURANT GIRASSOL

Ik heb er weer een nieuwe favoriete hotspot bij! Geen nieuwe hotspot, maar wel een hele leuke waar je nu veel over hoort. Na al die verhalen uit mijn omgeving moest ik hier natuurlijk ook naartoe! Wat een waanzinnige plek en wat een heerlijk eten!

Girassol is een Portugees restaurant en wel het oudste Portugese restaurant van Amsterdam. Hier kun je zowel moderne als authentieke gerechten bestellen. Er staan te veel lekkere dingen op de kaart dus het was lastig kiezen. Wij gingen voor de Tosta Mista, een heerlijke tosti met serranoham, licht pikante Azorenkaas, rucola, bosui, oregano en tomaat geserveerd met huisgemaakte chips en een beef burger van Black Angus met spiegelei, heerlijke knapperige uitjes, tomaat, bacon, rucola, Azoren kaas, knoflook mayo en huisgemaakte verrukkelijke frietjes. Daarbij bestelden we nog een extra portie friet die in knoflookolie gebakken waren. Voor het diner is dit ook een prima plek om te eten, zowel de vlees-als visliefhebbers komen hier aan hun trekken. Denk aan een gebakken scharrelkippetje met verse frietjes en een salade, een verse tonijnburger met tomaat, rucola, paprika, cripsy ui, knoflook-cirrus mayo en flinterdunne huisgemaakt frietjes of gegrilde octopus met gebakken aardappelen en verse groenten. Kortom; voor ieder wat wils. Je kunt hier trouwens ook prima borrelen want er staan heel veel lekkere borrelhappen en heerlijke wijntjes op de kaart.

Met mooi weer kun je hier vertoeven op het gezellige zonovergoten terras aan de Amstel. Hier zie je de bootjes voorbij varen en mensen chillen met hun picknickmandje en tijdschriften aan de kade. Hierdoor voelt het net alsof je op vakantie bent, echt een top sfeertje! Binnen zitten is ook geen straf met de frisse, witten zoete inrichting. De bediening is vlot, leuke meiden die regelmatig komen vragen of we nog ok zijn. Wat ook nog heel fijn is; het is niet zo’n te hippe hotspot waar het alleen maar zien en gezien worden is. Verre van dat, dus ik zeg ga hier een keer lunchen, borrelen of dineren, top plekje!IMG_7520IMG_7529

Previous post

WE LOVE THESE TRAVEL APPS WHEN YOU ARE ON ROUTE

Next post

9 PACKING TIPS FROM FOUNDER IRENE VERPOORT

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *