Home»TRAVEL TIPS & NEWS»TIPS FOR BOOKING THE RIGHT HOTEL

TIPS FOR BOOKING THE RIGHT HOTEL

Blogger-Typing-on-MacBook-02

Een perfect hotel voor je vakantie zoeken kan nog heel wat tijd in beslag nemen, althans bij mij wel in ieder geval. Ik doe heel wat research vooraf en daardoor komt het gelukkig zelden voor dat mijn beeld van het hotel anders bleek te zijn dan ik vooraf dacht. Hieronder mijn tips!

1. De website Booking.com is voor vrijwel niemand onbekend. Ik ga bijna altijd eerst naar deze super handige boekingstool. Hier zie je per plaats wat voor soort hotels er beschikbaar zijn, waar het hotel ligt, wat voor faciliteiten het hotel biedt etc. Je kunt alleen zoeken op plaats, maar ook met een specifieke datum. Zo zie je gelijk of er nog kamers beschikbaar zijn en wat een kamer kost. Tevens filter ik altijd op beoordeling, dus dat hoogste score gelijk bovenaan komt te staan. Ik wil eigenlijk nooit lager gaan dan een 8,5. Lager dan een 8,5 betekent meestal te veel op-of aanmerkingen op een hotel of hotelkamer.

2. Zodra ik weet wat een kamer kost (en of ik het me dus kan veroorloven) ga ik naar mijn andere favoriete website TripAdvisor. Ik heb er al eerder over verteld in mijn artikel 12 handige apps voor op reis. Ik lees de laatste 20 reviews omdat deze het meest recent zijn en dus een objectief beeld geven. Na het lezen van de reviews zou je kunnen zeggen; smaken verschillen toch? Wat de ene reiziger prima vindt is voor een ander juist een minpuntje. Daarom is het extra handig dat je naast de reviews ook nog foto’s kunt bekijken. Je ziet hier niet alleen de mooie bewerkte foto’s van het hotel zelf, maar ook de foto’s die reizigers zelf gemaakt hebben. Dit geeft gelijk zo’n goede indruk dat je eigenlijk direct al weet of je in het desbetreffende hotel een kamer moet boeken. Tevens zie je ook een gemiddelde rating van de beoordelingen die reizigers gemaakt hebben. Top site en ik raad iedereen aan om deze website te raadplegen voordat je een hotelkamer gaat reserveren.

3. De website van het hotel sla ik ook nooit over. Hier staan regelmatig arrangementen op of speciale tarieven waar bijvoorbeeld een ontbijt gratis bij zit. Het hotel een mail sturen met de vraag of ze een speciaal tarief kunnen maken voor je verblijf wil ook nog wel eens helpen.

4. Neem deel aan “loyalty programs” van het hotel zelf. Schrijf je in op hun site en wordt member van een hotel (vaak is dit een keten zoals Small Luxury Hotels of Relais & Chateaux). Het komt regelmatig voor dat je hierdoor bijvoorbeeld een room upgrade krijgt of kunt sparen voor extra korting op je verblijf.

5. Ga via Google op zoek naar bloggers die over een bepaald hotel hebben geschreven waar je eventueel een kamer wilt boeken. Bloggers geven vaak zo’n uitgebreide omschrijving van hun verblijf dat je ook hier heel veel uit kunt halen. De boekingswebsite Mr. and Mrs. Smith is ook een aanrader. Deze website verzamelt alleen luxe boutique hotels over de hele wereld en beschrijven zeer uitgebreid hun verblijf. Ook zie je hier welke voordelen je kunt krijgen als je via hun website reserveert.

Previous post

JAMEY BENNETT | NEW HOTSPOT IN THE HAGUE

Next post

WHY EVERYONE SHOULD VISIT GORGEOUS FORMENTERA

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *