Home»HOTEL REVIEWS»REVIEW | THE SUKHATOI BANGKOK IN BANGKOK

REVIEW | THE SUKHATOI BANGKOK IN BANGKOK

Eerlijk is eerlijk: Bangkok was geen liefde op het eerste gezicht. Zoals veel reizigers die de Thaise hoofdstad aandoen, koos ik er tijdens mijn eerste bezoek twee jaar geleden voor om in de buurt van de beruchte Khoa San Road te verblijven. Niet mijn beste beslissing, zo bleek al snel. De chaos en opdringerige mensen zorgden ervoor dat ik geen positieve indruk had. Toen ik tijdens mijn rondreis door Azië wederom een paar dagen in Bangkok zou verblijven, was het al snel duidelijk dat het deze keer anders moest. Zo kwam ik terecht bij het prachtige Sukhothai hotel, waar ik twee nachten mocht verblijven.

AMBIANCE

Na een lange reis was een verblijf in dit luxueuze 5-sterrenhotel een verademing. De locatie is perfect, midden in het zakelijke hart en op een steenworp afstand van de metro en diverse winkelcentra. Hoewel het hotel wordt omgeven door imposante wolkenkrabbers, doet het hier verrassend rustig aan. Een oase, midden in de drukte van Bangkok. Het is bijzonder ruim opgezet met 210 kamers en suites. Het voelt eigenlijk meer als een resort, met verschillende gebouwen en groene tuinen vol exotische bloemen en planten.

KAMERS

Ik voel me erg verwend met de Deluxe Suite die ik de komende twee dagen tot mijn beschikking heb. Met 76m2 kun je het een gerust een flink appartement noemen, met een woonkamer, slaapkamer en een badkamer waar ik alleen maar van kan dromen. Heerlijke badproducten, een enorm zacht bed en een tv met diverse filmkanalen zorgen ervoor dat ik mijn verblijf in Bangkok ontspannen begin.

ETEN & DRINKEN

Wanneer ik de volgende ochtend de gordijnen open word ik getrakteerd op een prachtig uitzicht over de skyline van Bangkok. Uitgerust begeef ik me naar het Colonnade restaurant (er zijn er in totaal drie!), waar het ontbijt wordt geserveerd. De keuze bij het buffet is enorm, van sushi en Thaise curry tot bagels en verse pannenkoeken met fruit. Maak dus vooral eerst een rondje voor je je bord enthousiast volschept, ik spreek uit ervaring 😉

ZWEMBAD

Als ik na het ontbijt een wandeling over het terrein maak, ontdek ik al snel dat het hotel een paradijs is voor liefhebbers van wellness en Thaise massages. Ik besluit een kijkje te nemen bij de Spa Botanica waar je terecht kunt voor diverse behandelingen. Terwijl ik door de tuinen loop vergeet ik even dat ik in Bangkok ben, bizar dat even verderop de auto’s voorbij razen.

Het zwembad lonkt, en wanneer ik mijn spullen bij één van de vele comfortabele bedjes neerzet snelt een vriendelijke ober toe met een koud flesje water een een handdoekje. Naast het zwembad blijken zich ook de moderne fitnessruimte en het prijswinnende Italiaanse restaurant La Scala te bevinden. Het restaurant is blijkt erg populair onder de lokale bewoners, terwijl de meeste toeristen juist liever voor het Thaise restaurant Celadon gaan. 

OVERIGE FACILITEITEN

Gratis parkeerruimte, valet parking, airport shuttle (tegen betaling), wifi (gratis), kinderopvang, roomservice, tennisbaan, squashbaan, sauna, jacuzzi, medische kliniek, arts 24 uur per dag, wasserij, stomerij, businesscentrum, koffiebar, winkels.  

WIST JE DAT:

  • The Sukhothai is vernoemd naar een regio in Thailand?
  • Het Celadon door Travel en Leisure Magazine het beste restaurant van Bangkok wordt genoemd?
  • De groene tuinen een geliefde locatie vormen voor bruiloften?
  • Je in het Health Center tevens terecht kunt voor yoga en pilates?
  • Het Health Center 24 uur per dag geopend is? Mocht je een jetlag hebben, dan kun je altijd nog gaan sporten 😉

Wanneer ik uitcheck realiseer ik me hoe anders mijn ervaring in Bangkok was dan de vorige keer. The Sukhothai is een plek waar je echt aan de drukte van de stad kunt ontsnappen en dat was precies wat ik nodig had. Khawp khun khrap’, the Sukhothai, voor dit heerlijke verblijf!

Previous post

INTERVIEW | 15 QUESTIONS TO TRAVEL BLOGGER BECKY VAN DIJK

Next post

12 X GREAT COFFEE IN THE HAGUE

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *