Home»TRAVEL TIPS & NEWS»WE LOVE THESE TRAVEL APPS WHEN YOU ARE ON ROUTE

WE LOVE THESE TRAVEL APPS WHEN YOU ARE ON ROUTE

UnknownAls ik op reis ga is mijn iPhone onmisbaar…alhoewel ik soms zou willen dat ik ‘m had thuis gelaten. Vakantie betekent rust en weg van thuis, maar als ik mijn iPhone bij me heb is thuis toch wel erg dichtbij… Voor degene die net als ik niet zonder hun iPhone kunnen als ze op reis zijn heb ik een aantal super handige apps op een rijtje gezet.

1. TRIPADVISOR

Wie kan je beter vertellen of dat ene hotel nu echt zo luxe is als het er op de website uitziet, dan de reiziger die er zelf geweest is? Op deze super handige site vind je miljoenen reviews van hotels, restaurants en bezienswaardigheden over de hele wereld. Het fijne is dat er ook nog foto’s van bijvoorbeeld de kamer van een hotel zijn toegevoegd. Zo kun je altijd zien hoe de kamer er “echt” uit ziet zonder alleen maar de bewerkte foto’s van hotels te zien. Verder kun je in deze app direct een vlucht of hotel boeken en opties in je omgeving vinden. Ideale app! Perfect voor én tijdens de reis. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

2. KAYAK

Kayak is een van de meest bekende apps onder reizigers. Dit is dé app die je verteld waar je de beste deals kunt vinden voor vluchten, huurauto’s en hotels. Wat verder heel handig is; je kunt je bagagekosten berekenen en je vluchtstatus checken. De app biedt verder een compleet overzicht van informatienummers van vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

3. SEATGURU

Wil jij ook altijd de beste plek in het vliegtuig? Dan is deze app echt iets voor jou! Je kunt hier per type vliegtuig en luchtvaartmaatschappij de stoelindeling bekijken. De app heeft zo’n 700 overzichtskaarten van ruim 100 luchtvaartmaatschappijen beschikbaar. Door de duizenden reviews van reizigers kun je zelf bekijken waar je tijdens je volgende vlucht het liefste zit. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

4. FLIGHTBOARD

Met Flightboard heb je geen excuus meer waarom je je vlucht gemist hebt! Deze app veranderd je mobiel in een aankomst-en vertrekbord met ruim 3000 luchthavens en 1400 luchtvaartmaatschappijen. Met actuele vluchtgegevens mis je nooit meer je vlucht. Je kunt deze gegevens ook delen met vrienden en familie via Facebook, Twitter of e-mail zodat er altijd iemand op je staat te wachten bij aankomst. Verkrijgbaar voor iPhone (€3,99) en Android (€2,99).

5. AROUND ME

Je bent in Berlijn en je wilt ergens een hapje eten, maar waar? Of je bent op zoek naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Of je wilt naar de bios? Around Me is een super handige app die je vertelt waar het is, hoe ver je moet lopen en hoe je er moet komen. Je kunt de info ook delen met je vrienden. Internetverbinding is wel vereist. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

6. NATIONAL GEOGRAPHIC CITY GUIDES

Ontdek de vier bruisendste steden ter wereld – Londen, Parijs, Rome en New York – met de city guides van National Geographic. In de app vind je gratis tips van locals, weersverwachting, wisselkoersen, 50 leuke feitjes en iconische foto’s. Voor €4,99 per stad (of €12,99 voor alle vier) krijg je ook nog speciale wandelroutes, aanpasbare agenda’s, tips van plekken die je absoluut niet mag missen, stadsgeheimen, spectaculaire fotogalerijen en nog veel meer. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis).

7. WEATHERPRO

Deze app is één van mijn favorite weer-apps. Ik heb er altijd een aantal op mijn mobiel staan, maar deze springt er echt uit. Weather Pro biedt je zevendaagse verwachtingen en rapporten van meer dan 2 miljoen locaties wereldwijd. Tevens vertelt de app je hoe de 24 uurs prognose eruitziet van het weer op je bestemming. Super handig want zo weet je of je in de middag op pad moet gaan of juist niet omdat het bijvoorbeeld te warm wordt of gaat regenen. Verkrijgbaar voor iPhone (€3,99) en Android (€2,99).

8. WORDLENS

In het buitenland kan eten bestellen nog wel eens lastig zijn. Niet alleen het bestellen op zich, maar bijvoorbeeld ook wat er nou op die menukaart staat. Woudlens biedt uitkomst! Richt je camera op een menukaart en de tekst wordt voor je vertaald naar de door jou ingestelde taal. Je kunt gratis van Duits, Spaans, Portugees, Frans en Italiaans naar Engels vertalen (of andersom); andere talen moet je in de app kopen. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

9. VOCRE

Wil je niet alleen ervoor zorgen dat er geen onbestemde maaltijd op je bord belandt, maar wil je ook daadwerkelijk een gesprek kunnen voeren met een local? Dan is de app Vocre iets voor jou. De app vertaalt wat jij zegt – en andersom. Er zijn meer dan dertig verschillende talen beschikbaar. Let wel op: je hebt een internetverbinding nodig om deze app te kunnen gebruiken. Verkrijgbaar voor iPhone (€4,99) en Android (€0,77).

10. XE CURRENCY

Heb je een gave tas gespot in Bangkok? Deze kost 800 bhat, maar hoeveel is dit in euro’s? XE Currency houdt je op de hoogte van de laatste wisselkoersen, van elke munteenheid die er bestaat. Bovendien rekent de app bedragen razendsnel voor je om in de aangegeven valuta. Top app! Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

11. ZEKER OP REIS

Helaas komt het wel eens voor dat je op de plaats van bestemming hulp nodig hebt. De app Zeker op Reis biedt uitkomst, met contactgegevens per land van ambassades, ziekenhuizen en alarmcentrales, informatie over reisziekten, vaccinatie-advies en gezondheidstips. Ook beschikt de app over een reiswoordenboek met 400 veelvoorkomende woorden in zes talen. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

12. IS DIT OK?

Ben jij ook zo’n shopaholic? Dan weet je vast niet altijd of je die ene tas die je in New York hebt gekocht mee mag nemen naar Nederland. Met deze app weet je dat vanaf nu altijd. Tevens rekent deze app voor je uit wat je aan belasting moet betalen als je buitenlandse aankopen hebt gedaan. Zoek op je mobiel naar “douane reizen” en je kunt de app gelijk downloaden. Verkrijgbaar voor iPhone (gratis) en Android (gratis).

 

Previous post

INSIDER TIPS FOR A CITYTRIP TO LISBON

Next post

LOVELEY HOTSPOT AT THE AMSTEL | RESTAURANT GIRASSOL

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *